top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαIORDANIS PAPAZIS

Το μπουρδέλο της οδού Όκε, το τρίτο μέρος της τριλογίας του φασισμού του Κάρλο Λουκαρέλι.

Η ιστορία τοποθετείται τρία χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο επιθεωρητής Ντε Λούκα επανήλθε στην αστυνομία αφού κατάφερε να αποφύγει την εκδίκηση των ανταρτών που τον είχαν συμπεριλάβει στους βασανιστές του ειδικού τμήματος της πολιτικής αστυνομίας.



Έτσι ο Ντε Λούκα θα ξεκινήσει μια “δεύτερη καριέρα”, την ευκαιρία για μια πραγματική επανένταξη στην αστυνομία που παρουσιάστηκε κατά την εκλογική εκστρατεία του 1948. Η έδρα του είναι η Μπολόνια όπου η θέση του δεν είναι ανάλογη του καλύτερου ανακριτής της ιταλικής αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τον παράξενο θάνατο ενός μπράβου σε μπουρδέλο και τη δολοφονία ενός κομμουνιστή φωτογράφου, ο Ντε Λούκα καταφέρνει να λύσει το παζλ της ιστοριας που διαδραματίζεται στην οδό Όκε. Χωρίς καμία εξουσία επί των ερευνών, ο Ντε Λούκα θα πρέπει να υποστεί τις επεμβάσεις των ανωτέρων του και να καλύψει την αλήθεια σε μια στιγμή μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας.

Από τα τρία βιβλία της τριλογίας Το μπουρδέλο της οδού Όκε είναι το πιο ενδιαφέρον. Καθώς αυτή η ατμόσφαιρα της αναταραχής που χαρακτηρίζει την χρονική περίοδο που διαδραματίζονται και οι τρεις ιστορίες σε αυτό το μυθιστόρημα είναι πιο έντονη. Στα προηγούμενα βιβλία δυσκολεύτηκα να εντοπίσω τους ήρωες, αλλά στο τελευταίο μέρος της τριλογίας η παρουσία και ο ρόλος των ηρώων ήταν ξεκάθαρα. Η αγάπη μου για την Ιταλία ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την απόλαυση της ανάγνωσης, αν και η τριλογία θα είναι ευχάριστη για τον κάθε αναγνώστη αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η τριλογία κυκλοφορεί σε ένα τόμο από τις εκδόσεις Κέδρος σε μετάφραση της Μαρίας Σπυριδοπούλου και της Τόνιας Τσίτσοβιτς-Ραντίν.


bottom of page